Çiftçilere tarımsal destek sürüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Hatay’da yaraların sarılması, normale dönülmesi ve tarımsal üretimin kesintiye uğramaması için çalışmalarına devam ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü, tarım üreticilerine yönelik desteklerini ara vermeden sürdürüyor.

Sulama kanalı yapımı ve temizliği, kapalı sistem sulama hatları, sulama bendi, sulama havuzu gibi israfı önleyen ve suyun üreticiye devamlı ulaşmasını sağlayan çalışmalar yapan Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı yeni bir çalışmaya da daha imza attı.

Üretici için hayati öneme sahip olan “kesintisiz su sağlama” gayesiyle Dörtyol Ocaklı Mahallesi Çarşamba Mevkisi’nde bulunan su kaynağı engebeli araziye rağmen 1500 m boru döşenerek kapalı sisteme alındı.

Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışma, bölge halkından tam not alırken yetkililer, üreticiyi koruyan çalışmalara devam edileceğini bildirdi. İGFA

16 Eki 2023 - 13:26 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.