Moda tasarımcısı öğrencileriyle bir araya geldi

Moda tasarımcısı Dilek Hanif Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) öğrencilerle bir araya geldi.

Haber albümü için resme tıklayın

Uluslararası Tekstilde Sürdürülebilirlik ve Teknolojik Gelişmeler Kongresi 2023 (TESTEG) kapsamında düzenlenen “Moda Tasarımında Sürdürülebilir Yaklaşımlar” konulu söyleşide Moda Tasarımcısı Dilek Hanif, GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde öğrencilerle bir araya gelerek moda tasarımıyla ilgili önemli noktalara değindi. 

Moderatörlüğünü Başkent Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Pınar Türkdemir’in yaptığı söyleşide Hanif, tasarımla ilgili tecrübesini Anadolu’da dokunan geleneksel kumaşlar, Türk giyim kuşam kültürü ve el sanatları ile nasıl birleştirdiğini, moda tasarımının sürdürülebilir bir nitelik kazanmasına ışık tutacak noktaları dinleyicilerle paylaştı.

Kültürü yaşanır kılma noktasında unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımız ile kültürel değerlerimizi çağdaş tasarımlarla buluşturmanın önemini vurgulayan Dilek Hanif, Tasarım okuyan öğrencilerin doğru hedefler oluşturmaları, bilinçli çalışmalar yapmaları ve kültürümüze sahip çıkmaları yönündeki temennileriyle sözlerini noktaladı.

TESTEG Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Seval Uyanık söyleşi sonrasında Başkent Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Pınar Türkdemir ve ünlü tasarımcı Dilek Hanif’e günün anısına birer plaket takdim etti. HABER MERKEZİ

 

27 Eki 2023 - 16:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.