"2020'de deprem master planı önceliğimiz olmalı"

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, yeni yıl dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı

İMO Şube Başkanı Çeliktürk, mesajında, 2019 yılını çok acı bir kayıpla geride bıraktıklarını belirtti. Çeliktürk, "2019 Yılının Kasım ayında, çok sevdiğimiz bir üyemizi, kardeşimizi imar yasalarına aykırı yapılan bir inşaattaki iskelenin çökmesi sonucu kaybettik. Korkut Küçükcan'ın ölümüne yol açan olayı, sorumlular ortaya çıkarılana ve gerekli cezayı alana kadar takip etmeye devam edeceğiz" dedi.

2020 Yılı ile ilgili beklentilerini sıralayan Başkan Çeliktürk, "Vatandaşların güvenli ve sağlıklı yapılarda yaşamalarını sağlamak en öncelikli görevimizdir. Bu nedenle yeni yılda ruhsatı olmayan, mühendislik biliminin gereklerine göre yapılmamış, imar uygulamalarına aykırı bina yapımının son bulmasını diliyoruz. İş kazalarının artık tarihe karışmasını istiyoruz. Mühendislik eğitiminin değer kaybetmesine dur denilmesini, fakülte kontenjanlarının ülke gerçeklerine göre belirlenmesini ve eğitimin niteliğinin artırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Çeliktürk, yeni yılda Gaziantep'in en büyük önceliğinin deprem master planının hayata geçirilmesi olduğunu da vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türkiye bir deprem ülkesi. Bunu değiştirme şansımız yok. Depremleri durdurma imkanımız da yok. Yapabileceğimiz tek şey var. Depremlere hazırlıklı olmak. Gaziantep deprem fay hattına 45 kilometre uzaklıkta. Yani çok yakınız. Bir depremde şehrimizin büyük zarar görmemesi için gerekli hazırlıkları yapmalıyız. Günümüzdeki teknolojik bilgilere göre depremin ne zaman olacağını bilme şansımız yok. Bu nedenle de zaman kaybetmeden deprem master planını hayata geçirmeliyiz. Büyükşehir Belediyemiz bu konuda çalışmalara başladı. Çalışmaların alanında yetkin, donanımlı ekipler tarafından en kısa sürede tamamlanması en büyük temennimizdir. Oda olarak bu konuda bize düşecek her görevi yerine getirmeye hazır olduğumuzu belirterek, yeni yılın vatandaşlarımıza ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve barış getirmesini dilerim."Bülten

30 Ara 2019 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.