38 yıl tiroglossal kanal kisti olduğunu bilmeden yaşadı

46 Yaşındaki Elif Çobanoğlu, çarpıntı, sıcak basması, gözlerinde dışa doğru büyüme, sinirlilik, kilo kaybı ve boyun bölgesinde dışa doğru akıntı şikay...

46 Yaşındaki Elif Çobanoğlu, çarpıntı, sıcak basması, gözlerinde dışa doğru büyüme, sinirlilik, kilo kaybı ve boyun bölgesinde dışa doğru akıntı şikayeti ile Medical Park Gaziantep Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kliniği’ne başvurdu. Uzm. Dr. Ümit Çınkır’ın detaylı muayenesi ve gerçekleştirilen tetkikler neticesinde, hastada Graves Hastalığı (Zehirli Guatr) olduğu saptandı. Operasyon için Genel Cerrahi Kliniği Doç. Dr. Mesut Gül’e konsulte edilen Elif Çobanoğlu’nun ayrıntılı muayene neticesinde Graves hastalığı nedeniyle ivedi olarak ameliyat olmasına karar verilerek yatışı gerçekleştirildi. Hastanın boğaz akıntısı nedeniyle de Kulak Burun ve Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Aylin Gül’e konsültasyonu gerçekleştirildi. Doç. Dr. Aylin Gül tarafından da titizlikle muayene edilen hastanın boynunda Tiroglossal Kanal Kisti ve fistül şikayeti olduğu anlaşıldı. İki hekimin birlikte girdiği ameliyat neticesinde, Elif Hanım iki rahatsızlığından da aynı anda kurtuldu.

Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı, Doç. Dr. Mesut Gül, ameliyat ile ilgili yaptığı açıklamada: ‘’ Hastamızın detaylı muayenesini yaptıktan sonra, Grave Hastalığı yani Zehirli Guatr tanısı ile yatışını gerçekleştirdik ve ameliyatını yaptık. Hastamızın ses tellerine zarar vermeden ameliyat tamamlandı. Hastamız 38 yıldır tiroglossal kanal kisti olduğunu bilmiyormuş. Öncesinde kendisine her şeyi detaylı biçimde anlattık ve o da ameliyat olmayı kabul etti. Şu an ise oldukça rahat ve iki şikayetinden de kurtuldu. Hastamızı patoloji sonuçlarına göre izleyeceğiz.’’ İfadelerine yer verdi.

Kulak Burun ve Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Aylin Gül, hasta ile ilgili yaptığı açıklamada’’ Hastamızın ultrason sonuçları incelendiğinde Tiroglossal Kanal Kisti olduğu belirlenmiştir. Tiroglossal Kanal Kisti anne karnında oluşan bir anomalidir. Bebekler anne karnındayken guatr bezi dil kökünde olmaktadır. Bebek büyüdükçe bunun izlediği yol boyna doğru ilerlemekte ve bu kısım zamanla kapanmaktadır. Bu kapanma gerçekleşmeyince bu kısım cilt ile bütünleşiyor. Gribal enfeksiyonlarda enfeksiyon dışarıya doğru akıntı biçiminde göze çarpıyor. Boynun katlanma yerinde oluşan bu akıntı nedeniyle ciltte deformasyon meydana geliyor. Boğazında akıntı şikayeti olan hasta çoğu zaman insanlardan uzak kalmaya, kendini bu durum karşısında onlardan soyutlamaya başlıyor. Bu rahatsızlıkta dil kemiğinin orta kısmı alındığında nüksler daha az oluyor. Elif Hanım’ın da iki problemine de çözüm bulundu. Bundan sonraki aşamada kendisine dikkat etmesi, takiplerini düzenli yaptırması büyük önem taşıyor.’’ dedi.

Elif Çobanoğlu ise ameliyat hakkında ‘’ 38 yıldır boynumda kist varmış. Bunu bana kimse söylemedi. Boynumdaki akıntı nedeniyle her zaman elimde mendil bulundurmak zorundaydım ya da boynuma fular bağlıyorum. Guatr şikayetim için gitmiştim kist olduğunu da söylediler. Guatr ameliyatım ses tellerime zarar vermeden ameliyat gerçekleştirildi. Şu an çok rahatım, yıllardır boşuna beklemişim. Doç. Dr. Aylin Hanım, Doç. Dr. Mesut Gül ve ekibine, hastane çalışanlarına çok teşekkür ederim ‘’ dedi. büten

04 Oca 2021 - 00:00 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.