Çoklu baro büyük tehlikedir

"İYİ Parti İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, “Çoklu baronun konuşulması dahi tehlikelidir” dedi. "

Haftalık basın açıklamasını yine yazılı yapan İYİ Parti İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, gündemde yer alan çoklu baro konusuna değindi. Hocaoğlu, “Bir ülkede eğitim ve adaleti bitirirsen her şeyi bitirirsiniz. AKP hükümeti önce eğitimi bitirdi. Üniversiteler para ile diploma dağıtma merkezi haline geldi. Şu anda parayı verince üniversite diploması alınıyor. Sonuç mu ortada eline diploma olan binlerce vasıfsız genç var dedi.

“SİYASİLER HAKİM YADA SAVCI OLMAMALI”

“Çoklu baroya gelinen sürece bakılınca; önceki dönemlerde hakim veya savcı görevden ayrılıp herhangi bir partiden milletvekili adayı veya belediye başkanı adayı olunca seçimi kayıp ettiğinde tekrar göreve dönemezdi. Çünkü artık siyasallaştığı, tarafsızlığını koruyamayacağı düşünülürdü. Doğrusu da buydu. Ancak şu anda bir siyasi partinin il ve ilçe başkanlığını yapan, yönetimlerinde bulunan kişiler hakim, savcı olarak atanıyor. Bu yargıda vahamettir.”

“ÇOKLU BARODA ÖNYARGI OLUŞACAK”

“Çoklu baro ise bunun ikinci aşamasıdır. Hakim veya savcı önüne gelen davanın avukatının baro kaydına bakarak ön yargılı duruşmaya çıkacak ve dosyayı inceleyecektir. Karar verir iken etki altında kalacağı muhakkaktır.

Herhangi bir davasını avukata vermek isteyen vatandaş ise iktidara yakın baroya bağlı avukatı tercih edecektir. Bu kaçınılmaz bir sonuçtur. Mevcut iktidarın karşısında yer alan bir baroya bağlı avukata vatandaş davasını vermekten kaçınacaktır. Oysaki, cübbede düğme yoktur. Yargı bağımsızdır. Adalet heykelinde teraziyi tutan THEMİS’in gözleri bağlıdır. Amaç tarafları görerek etkilenmemesi arzu edilir. Geçmiş çağlarda dahi adaletin tarafsız olması gerektiği, bir gün herkesin adalete muhtaç olacağı öngörülmüştür. Ancak şu anda ülkemizin geldiği süreç, korkunç seviyededir. Çoklu baro ülkemizde tarafsız yargının bitirilmesinin son ayağıdır. Unutulmamalıdır ki adalet herkese lazımdır. Biz çoklu baroyu adalet ve yargının bağımsızlığı adına kabul etmiyoruz. Ben bir avukat ve İYİ Parti il başkanı olarak çoklu baroyu açıkladığım nedenlerle kabul etmiyorum.”

07 Tem 2020 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.