Demirci, Bilim Kurulu’na çağrıda bulundu

Gaziantep’te korona virüs ile mücadele sürecinde Ocak ayından bu yana aşılama gerçekleştiriliyor. Aşı reddi ve aşılamada halen soru işaretleri bulunan...

Gaziantep’te korona virüs ile mücadele sürecinde Ocak ayından bu yana aşılama gerçekleştiriliyor. Aşı reddi ve aşılamada halen soru işaretleri bulunanlara ilişkin Gaziantep Eczacı Odası Başkanı İrfan Demirci, Bilim Kurulu’na çağrıda bulundu.

Demirci, aşılamanın ciddi bir mevzu olduğuna dikkat çekerek, “Aşı reddi veya tereddütü Kişisel özgürlük mü? Toplumsal sorumluluğu yerine getirmemek mi? Vakalar artarken bu konu magazinel tartışma boyutundan uzaklaştırılmalıdır. Bilim Kurulu ivedilikle insiyatifi ele alıp aşılamanın artırılması için yapılması gerekenleri açıklamalıdır” ifadelerine yer verdi.

Korona virüs ile mücadele kapsamında yaklaşık 6 aydır aşılama yapılıyor. Genç nüfusa sahip Gaziantep’te aşılama 18 yaş sınırına inene kadar yavaş ilerlese de 18 yaş ile birlikte aşılama hız kazanmıştı. Gelinen süreçte aşılama yeniden yavaşladı, Gaziantep’te 1 milyon 185 bin 130 kişiye 1 ve 2.doz aşıları uygulandı.

Gaziantep Eczacı Odası Başkanı İrfan Demirci, aşılamanın ciddi bir mevzu olduğuna dikkat çekerek, “Aşı reddi veya tereddütü Kişisel özgürlük mü? Toplumsal sorumluluğu yerine getirmemek mi? Vakalar artarken bu konu magazinel tartışma boyutundan uzaklaştırılmalıdır. Bilim Kurulu ivedilikle insiyatifi ele alıp aşılamanın artırılması için yapılması gerekenleri açıklamalıdır” ifadelerine yer verdi.

29 Tem 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.