Elmas Nedir Nasıl Oluşur?

Elmas çok değerli bir madendir. Bunun yanı sıra özellik olarak sert bir yapıya sahiptir. Elmas ışığı kırma özelliğine sahip bir madendir. Bu özelliği...

Elmas çok değerli bir madendir. Bunun yanı sıra özellik olarak sert bir yapıya sahiptir. Elmas ışığı kırma özelliğine sahip bir madendir. Bu özelliği sayesinde günümüzde ziynet eşyaları yapımında kullanılan ve popülerliğini yitirmeyen bir madendir. Elmasmadeninin oluşumu saf karbondandır. Elmaslar belli bir sıcaklık ve basınç ile oluşabilen değerli madenlerdir. Elmas madeni dünya üzerinde çok şık bir şekilde Güney Afrika ve Hindistan'da bulunmaktadır. Elmaslar işlendiği zaman pırlantaya dönüştürülmektedir.

Elmas Kullanımı

En büyük kullanım alanı takı ve kuyumculuk sektöründe faaliyet göstermektedir. Bazı elmaslar çok sert ve işlenmesi zor olduğundan dolayı sanayi alanında da kullanılmaktadır. Günümüzde endüstriyel alanda da elmas kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır. Elmas madeni kullanılarak küpe, kolye, bileklik, yüzük üretilmektedir. Elmas siyah, beyaz, sarı, kahverengi, pembe, yeşil, mavi veya renksiz olabilmektedir. Ziynet eşyaları üzerinde taş olarak kullanılan elmas kesilirken yine elmas kullanılır. Elmasın sertliği nedeni ile farklı bir madde ile elmas madenini kesmek oldukça zor bir iştir. Günümüzde ziynet eşyası olarak kullanılan elmas yüksek fiyatlara sahiptir. https://www.lizaypirlanta.com/elmas ürünleri adresten temin edebilirsiniz.

27 Eki 2020 - 00:00 - Hayatın İçinden


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.