En popüler isimler belli oldu

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2020 yılında doğan kız ve erkek bebeklere verilen isimlerle ilgili sonuçlar değerlendiri...

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2020 yılında doğan kız ve erkek bebeklere verilen isimlerle ilgili sonuçlar değerlendirildi. Yapılan açıklamada kızlarda ilk sıradaki ismin “Zeynep”, erkeklerde ise “Yusuf” olduğu bildirildi.

ADNKS sonuçlarına göre; 2020 yılında doğan bebeklere konulan en popüler erkek bebek isimleri, Yusuf, Eymen ve Mustafa; en popüler kız bebek isimleri ise Zeynep, Elif ve Asel oldu. Bununla birlikte, 0-17 yaş grubundaki çocuklarda en çok kullanılan erkek isimlerinin Yusuf, Mustafa ve Demir; kız çocuk isimlerinin ise Zeynep, Elif ve Tülin olduğu görüldü.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre, 2020 yılında doğan bebeklere verilen isimler incelendiğinde, önceki yıllarda olduğu gibi erkeklerde Yusuf, kızlarda ise Zeynep isminin ilk sırada yer aldığı görüldü. Kız bebeklerde Zeynep 2000 yılından, erkek bebeklerde ise Yusuf 2003 yılından bu yana en çok tercih edilen isimler arasında olmaya devam etti.

Gelecek Zeynep ve Yusuf’un

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre, 2020 yılında kız bebeklerde Zeynep’ten sonra en popüler isimler sırasıyla: Elif, Defne, Asel, Azra, Eylül, Nehir, Eslem, Asya ve Ecrin oldu. Erkek bebeklerde ise Yusuf’tan sonra en popüler isimler sırasıyla Miraç, Eymen, Ömer Asaf, Ömer, Mustafa, Kerem, Alparslan, Hamza ve Ali Asaf oldu.

“Zeynep” ismi 20 yıldır birinci

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada erkeklerde Yusuf isminin 2006 ve 2012 yılları hariç 18 yıldır en çok konulan isim olduğu, 2001’den itibaren ise hep ilk üç isim arasında olduğu belirtildi. “Eymen” ismi son altı yıldır ikinci sırada yer aldı.

ADNKS 2020 sonuçlarına göre yeni doğan kız bebeklerde en çok tercih edilen isim yine “Zeynep” oldu. Açıklamada “Zeynep” isminin 2000 yılından itibaren 2006 hariç 21 yıldır en çok konulan kız ismi olduğu ifade edildi. En çok konulan ikinci ismin ise 14 yıldır “Elif” olduğu bildirildi.

Adıyaman’da da “Yusuf” ve “Zeynep” birinci

2020 yılında doğan kız ve erkek bebeklere verilen isimlerle ilgili bölge müdürlüğü sorumluluk alanındaki Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illeri için değerlendirildiğinde Türkiye genelinde olduğu gibi Adıyaman’da da kızlarda ilk sıradaki ismin “Zeynep”, erkeklerde “Yusuf” olduğu bildirildi. Gaziantep’te de kızlarda ilk tercih edilen isim “Zeynep”, erkeklerde “Mustafa” olurken, Kilis’te 2020’de doğan kız bebeklere en çok “Elif”, erkek bebeklere ise “Mehmet” ismi konuldu.BÜLTEN

22 Nis 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.