Gaziantep aşılamada Türkiye’de 17.sırada

Koronavirüs Salgını ile mücadele kapsamında 14 Ocak tarihinde başlayan aşı çalışmalarında Türkiye genelinde 28 milyon 151 bin 105 oldu. 5 ayı aşkın sü...

Koronavirüs Salgını ile mücadele kapsamında 14 Ocak tarihinde başlayan aşı çalışmalarında Türkiye genelinde 28 milyon 151 bin 105 oldu. 5 ayı aşkın süredir Gaziantep’te de devam eden aşılama çalışmalarında 393 bin kişi aşılandı. Gaziantep bu aşılama oranı ile Türkiye’de 17.sırada yer aldı.

Türkiye’de etkisini sürdüren Koronavirüs Salgınına karşı aşılama çalışmaları devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 28 milyon 151 bin 105 kişiye aşı uygulandı. 16 milyon 108 bin 735 kişiye 1.doz, 12 milyon 42 bin 370 kişiye ise ikinci doz aşı uygulandı.

Türkiye’nin en büyük metropol kentlerinden olan Gaziantep’te 229 bin 706 kişiye birinci doz, 163 bin 335 kişiye ise ikinci doz olmak üzere toplam 393 bin 49 kişiye aşı uygulandı. Söz konusu aşı uygulaması ile birlikte Gaziantep, Türkiye genelinde en çok aşı uygulanan iller arasında 17.sırada yer aldı.

GAZİANTEP 17.SIRADA…

2,5 milyondan fazla insanın yaşadığı Gaziantep’te, aşı uygulamasında geride kalınması dikkat çekti. Büyükşehirler içerisinde nüfusu bakımında ilk 10’da yer alan Gaziantep’te, nüfusa oranla aşı uygulamasında geride kalındı.

“AŞI TEREDDÜTÜ GİDERİLMELİ”

Gaziantep Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri, aşı uygulamasında yaşanan tereddütlerin önüne geçilmesi için çalışmalarına hız verirken, dönem dönem yaşanan aşı tedariki sıkıntısı da vatandaşların aşı noktasında yeterli özveride bulunmamasına neden oldu. MEHMET TORUN

26 May 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.