Gaziantep’in gençlik politikası yok

DEVA Partisi Gaziantep Gençlik Politikaları Başkanı Sabri Yağız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip Türkiye’de TBMM’de sadece 8 tane genç milletvekili bulunmasının büyük bir eksiklik olduğunu belirten Yağız 19 Mayıs’ın gençlerin sorunlarının çözülmesi için bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Nüfusun neredeyse yarıya yakını gençlerden oluşan, dört üniversiteye ev sahipliği yapan ve yaklaşık 50.000 civarında üniversite öğrencisinin ikamet ettiği Gaziantep’te gençlerin temsil sorununun olduğunu ifade eden Yağız “Gaziantep Kent Konseyi bünyesinde bir Gençlik Meclisi bulunmasına rağmen gençlerin yerelde alınan kararlarda etkili olduğu söylenemez. Zaten Belediye Başkanlarımızın yaş ortalamasına baktığımızda, elli yaşın altında bir belediye karşılaşmak pek mümkün değil. Dolayısıyla Gaziantep özelinde de gençliğin yerel yönetimlerde temsil adaletinin bulunmadığı açıkça görülmektedir.” Dedi.

Gençliğin sadece 19 Mayıs’ta hatırlanan temsili olarak kendisine söz hakkı verilmesinin doğru olmadığını vurgulayan Yağız Gaziantep’te yerel yönetimlerin ve idarecilerin bir gençlik politikasının olmadığını söyledi.

Gaziantep’te gençlerin büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Yağız gençler arasında işsizlik oranının yüksek olduğunu ve gelecek kaygısının yüksek olduğunu belirterek ”bugün Gaziantep gençliği gelecek kaygısı ile karşı karşıyadır. Maalesef kent olarak bir gençlik politikamız bulunmuyor. Bugün şehrimizde binlerce işsiz gencimiz gelecek kaygısı taşımakta ve geleceğini yurt dışında aramaktadır.” Diye konuştu.

“Yaşlı politikacıların, siyasetçilerin bu akıl almaz koltuk tutkusu, vizyon sahibi gençlerin yönetim ve idare anlamında, kendilerini gerçekleştirebilecekleri imkanları ellerinden almaktadır.” Diyen Yağız, Gaziantep’te gençlerin kent yönetiminde söz sahibi olması, fikirlerini özgürce dile getirmesi ve bugünün dünyasında rol alabilmesi için yaşlı siyasetçilerinizin artık erken yaşta emekliye ayrılmaları elzemdir.” Diyerek sözlerine son verdi.BÜLTEN

19 May 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.