Gaziantep'te besicilerden koyunlara yaz bakımı

Gaziantep'te besiciler, hayvanlarının yünlerini kırkmaya ve yazlık bakımlarını yapmaya başladı.

İslahiye ilçesinde kışı geçirdikten sonra yaylalara çıkma hazırlığı yapan Yörükler, yakıcı yaz sıcakları öncesi koyunların serinlemesi için kırkma işlemi yapıyor.

Besici Hacıveli Göğebakan, gazetecilere, havaların ısınmasıyla hayvanları kırkmaya başladıklarını belirtti.

Her yıl nisan ve mayıs aylarında kırkma işlemlerini yaptıklarını dile getiren Göğebakan, bu sayede yaylaya çıkan hayvanın sıcak ve güneşten daha az etkilendiğine dikkati çekti.

Göğebakan, kırktıkları yünleri de değerlendirdiklerini, yatak yorgan için kullandıklarını kaydetti.

Kırkma işlemini gerçekleştiren ustalardan Sadık Güngör ise 15 yıldır koyun kırkma işi yaptığını, günlük ücret aldıklarını, mevsiminde 3 ile 5 bin civarında küçükbaş hayvan kırkımı yaptıklarını aktardı.BÜLTEN

05 May 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.