Görevden alınma sebebi bu mu?

CHP Gaziantep teşkilatında il, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin komple görevden alınmalarının şoku devam ederken, CHP kulislerinde görevde...

CHP Gaziantep teşkilatında il, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin komple görevden alınmalarının şoku devam ederken, CHP kulislerinde görevden alınma ilgili imar rantı iddiaları dillendiriliyor. İddialara göre, İl Başkanı Hayri Sucu, bazı ilçe başkanları ve bazı meclis üyelerinin, Beştepe Mahallesi’nde kısa süre önce ortak satın aldıkları araziyi, imar tadilatı yaptırarak ciddi bir rant sağladıkları, genel merkezin de bu gelişme üzerine başkan ve yönetimleri toplu görevden aldığı belirtiliyor. Konuyla ilgili konuşan Hayri Sucu, "Ben rantı, tadilatı falan bilmem. Bu arazinin 3 dönümümü oğlum aldı. Arazide 5-6 ortağı var. Ortaklar bana güvendikleri için araziyi benim üzerime almamı istediler' dedi.

İl ve 9 İlçe yönetimi görevden alınan CHP'de, tartışmalar devam ederken, görevden almaların sadece başarısızlık kriteri nedeniyle olmadığı ortaya çıktı. Görevden alınmaların en büyük nedeni olarak Gaziantep’teki imar rantı olduğu iddia edildi. Beştepe Mahallesi’nde 20 dönüm bağ alanı statüsünde bulunan parselin ticaret + konut niteliği verilerek imar tadiları yapıldığı belirtiliyor. İmara tadilatı yapılan parsellerin CHP’li yöneticilere ait olduğu ortaya çıktı.

İddialara göre CHP Gaziantep İl Yönetimindeki bazı kişiler belediye ile yakın ilişkilerini kullanarak bağ statüsündeki arazide imar tadilatı yaptırdı. Bu imar rantının genel merkeze ulaştırılmasından sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep İl ve İlçe Örgütlerinin ipini çekti ve herkesin görevden alınması talimatını verdi.

O ARSA İÇİN İMAR REVİZYONU YAPILDI MI?

CHP’li yöneticiler kısa süre önce Beştepe Mahallesi’nde 20 bin 562 metrekare bağ arazisi aldı. İmarlı olan arazide tadilat yapılması için belediye ile sıkı ilişkiler kuruldu. Kurulan ilişkiler neticesinde Beştepe Mahallesi pafta 26, parsel 1922 taşınmazda imar tadilatı gerçekleştirildi. Belediye meclisi yaptığı imar tadilatını 02/10/2020 tarihinde askıya çıkardı. 1 aylık süre içerisinde itiraz olmayınca ilan 02/11/2020 tarihinde askıdan indi ve meclise sunuldu. Meclis toplantısında CHP’li meclis üyeleri tadilata itiraz ederken, Ak Partili Meclis üyeleri imar tadilatına evet oyu verdi.

ARSA KİMİN ADINA KAYITLI?

Gaziantep’te bu gelişmeler yaşanırken, durum CHP Genel Merkezine iletildi. Gaziantep’teki imar rantı iddialarını inceleyen genel merkez yetkileri Şahinbey İlçesi Beştepe Mahallesi pafta 26, parsel 1922 taşınmazın CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu adına kayıtlı olduğunu tespit etti. Sucu’ya ait olan arazinin daha sonra imar revizyonuyla Ticaret+Konut Alanlarına çevrildiğini öğrenen genel merkez yetkilileri Hayri Sucu ve 9 ilçe başkanının görevden alınmasını gerektiğini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na iletti. Kılıçdaroğlu’da imar rantı iddialarından dolayı Gaziantep ekibinin değişmesi için herkesin görevden alınması talimatını verdi ve İl ve 9 İlçe yönetimi görevden alındı.

ORTAKLARI KİMLER?

CHP Genel Merkezine ulaşan bilgilere göre, Hayri Sucu adına kayıtlı olan arazinin, bir süre önce iki yakını Bataklık Operasyonu kapsamında tutuklanan CHP Şahinbey eski Meclis Üyesi İzzet Ağdoğan, CHP’li baz ilçe başkanları ve mevcut meclis üyeleri tarafından ortaklaşa satın alındı. İmarlı olarak satın alınan arazinin, imar tadilatı yapıldıktan sonra ciddi bir rant elde edildiği, bu nedenle de genel merkezin Gaziantep teşkilatını tamamen görevden aldığı konuşuluyor.

SUCU: NE TADİLATI BİLİRİM NE DE RANTI

Konuyla ilgili PUSULA'ya açıklamalarda bulunan Hayri Sucu, "Ben rantı, tadilatı falan bilmem. Oğlumu evlendirdikten sonra ev almaya paramız yetmedi. O parayı oğlum arazide kullandı. Bahsi geçen arazinin 3 dönümümü oğlum aldı. Arazide 5-6 ortağı var. Ortaklar bana güvendikleri için araziyi benim üzerime almamı istediler. Benim bir kaç küçük arazim var, o kadar' dedi.

24 Kas 2020 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

rantgiller - Müstehak! İyi yapmış CHP yönetimi. Usulsüzlüklere sus payı için verilen rüşvetler de bu şekilde ortaya çıkmış oldu. Partiden ihraç edilmeliler. CHP böyle tipleri kapıdan sokmamalı, partinin de hatası var.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Kasım 00:00