HAVALİMANI KLASİĞİ

Gaziantep Havalimanı'nda her sene yaşanan uçak seferleri iptalleri, kış ayı gelmeden kendini göstermeye başladı

Gaziantep Havalimanı'nda her sene yaşanan uçak seferleri iptalleri, kış ayı gelmeden kendini göstermeye başladı. Gaziantep Havalimanı'nı 2 günden bu yana uçak inişleri yapılamıyor. İnişlerin nedeni ise yoğun sis. Gaziantep'e gelmesi gereken uçak seferleri ya iptal ediliyor, ya da Adana'ya yönlendiriliyor. Gaziantep'te de sis nedeniyle İstanbul ve Ankara'ya karşılıklı yapılması planlanan uçak seferleri iptal edildi.

SİS HAYATI FELÇ ETTİ

Gaziantep'te yoğun sis ve yağmur, ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kentte sis nedeniyle birçok uçak seferi iptal edildi. Özellikle yüksek bölgelerde geceden itibaren etkisini gösteren sis nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Görüş mesafesinin yer yer 50 metreye kadar düştüğü bölgelerde sürücüler, araçlarının sis farlarını açarak ilerliyor. Hava sıcaklığının 5-10 derece ölçüldüğü kentte, sis etkisini sürdürüyor. Trafik ekipleri kavşaklarda sürücüleri takip mesafesini korumaları ve hız yapmamaları konusunda uyarıyor.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Sabah saatlerinde etkili olan yoğun sis nedeniyle trafikte sürücüler ilerlemekte güçlük çekerken bazı uçak seferleri iptal edildi. Gaziantep'te de sis nedeniyle İstanbul ve Ankara'ya karşılıklı yapılması planlanan uçak seferleri iptal edildi. Kentte 3 gündür etkili olan sis nedeniyle ulaşımda bazı aksamalar yaşandı. Sis nedeniyle görüş mesafesi düşerken sürücüler ise güçlükle ilerleyebildi.

GAZİANTEP HAVALİMANI VATANDAŞI BIKTIRDI

Bulunduğu konum nedeniyle hava koşullarından dolayı sık sık sorun yaşayan Gaziantep Havalimanı vatandaşı bıktırdı. Gaziantep Havalimanı'nda her sene yaşanan uçak seferleri iptalleri, kış ayı gelmeden kendini göstermeye başladı. İptallerin ana nedeni sis olarak gösterilse de gerçeğin öyle olmadığı asıl sorunun meteorolojik tahminlerinin havalimanının uzağından yapılmasından kaynaklandığı kaydediliyor. Gaziantep Havalimanı her geçen gün artan uçak ve yolcu trafiği ile bölgenin en önemli merkezlerinden biri haline geldi. Yenilenen pist ve hizmet binası ile kapasitesini artıran Gaziantep Havalimanı her yıl yaşadığı soruna bir türlü çözüm üretilemiyor.

YOLCULAR BÜYÜK BİR SÜRPRİZLE KARŞILAŞTI

Gaziantep’te birkaç gündür etkisini devam ettiren yoğun sis nedeniyle hem kara hem de hava ulaşımı olumsuz etkileniyor. Gaziantep Havalimanı'nda görüş mesafesinin 300 metrenin altına düşmesi nedeniyle birkaç gündür çok sayıda uçak seferi iptal edildi. Gaziantep’ten uçağa binecek olan yolcuların çoğu Adana Havalimanı’na yönlendirilirken, bazı yolcular da çevre illerde bulunan diğer havalimanlarını kullandı. Uçak seferlerinin iptal olduğunu bilmeyen vatandaşlar da uçağa binmek üzere geldikleri havalimanında büyük bir sürprizle karşılaştı. Valizlerini alan yolcular tekrar evlerine döndü.

HER YIL AYNI SORUN YAŞANIYOR

Gaziantep Havalimanı'nda her sene yaşanan uçak seferleri iptalleri, kış ayı gelmeden kendini göstermeye başladı. Gaziantep Havalimanı'nı dün geceden bu yana uçak inişleri yapılamıyor. İnişlerin nedeni ise yoğun sis. Gaziantep'e gelmesi gereken uçak seferleri ya iptal ediliyor, ya da Adana'ya yönlendiriliyor. Aynı şekilde Gaziantep'ten kalkacak uçak seferlerinin de bir çoğu sis nedeniyle iptal edildi.

MEHMET TORUN

01 Ara 2019 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Mustafa - Mehmet bey haber kaynağın eksik yanlış bilgilendirme yapilmis haber yapmadan önce keşke bir meteoroloji yetkilisi ile gorusseydiniz Tahmin yapmak için piste yakınlık uzaklık farketmez Eksik ve yanlış bilgi almışsınız ama böyle yanlış haber yapmayınız lütfen

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Aralık 00:00
01

Mustafa - Mehmet bey haber kaynağın eksik yanlış bilgilendirme yapilmis haber yapmadan önce keşke bir meteoroloji yetkilisi ile gorusseydiniz Tahmin yapmak için piste yakınlık uzaklık farketmez Eksik ve yanlış bilgi almışsınız ama böyle yanlış haber yapmayınız lütfen

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Aralık 00:00