Reel ekonomi güçlenecek

Ekonomiye ilişkin kanun teklifi Plan Bütçe Komisyonunda

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, ekonomiye ilişkin yeni düzenlemeler içeren kanun teklifinin Plan ve Bütçe Komisyonunda bugün görüşülmeye başlandığını bildirdi.

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine ilişkin değerlendirmede bulunan Koçer, yaptığı açıklamada şunları kaydetti.

Bir yıldır yaşadığımız olağan üstü dönemde vatandaşlarımızdan gelen talepleri ve buna bağlı olarak kamu kurum ve kuruluşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çeşitli konularda kanuni düzenlemeler içeren kanun teklifi yeni teşvikler getiriyor, teşvik sürelerini uzatıyor.

2 AY PRİM DESTEĞİ

Yiyecek ve içecek hizmeti sektöründe faaliyette bulunan işyerlerimiz bu dönemde verdiği hizmeti, ağırlıklı olarak paket servis şeklinde sürdürdü. 2021 yılı mart ayı itibarıyla çalışanların nisan ve mayıs aylarında işyerlerinde fiilen çalıştırılması halinde ücretlerinin asgari ücrete kadar olan kısmına ait sigorta primleri alınmayacak. Böylece işverenlerimize, iki ay süreyle çalışan başına aylık 1.341,56 TL prim desteği sağlanmış olacak.

ÜCRETSİZ İZİN DESTEĞİ 1500 TL YE ÇIKIYOR

Kanun teklifiyle, ücretsiz izne çıkartılan çalışanlara verilen aylık nakdi ücret desteği 1500 TL’ye çıkarılıyor. Halen ücretsiz izindeki çalışanlara verilen nakdi ücret desteğinden bilindiği gibi belirli bir oranda vergi kesilmekteydi. Bu teklifle birlikte Nisan 2021 tarihinden itibaren verilecek nakdi ücret desteğinden damga vergisi dahil hiçbir vergi alınmayacak. Böylelikle çalışanlarımıza aylık net 1500 TL ödenmiş olacak. Mart ayı itibarıyla yiyecek ve içecek sektöründeki işyerlerinde çalışmakta olup ücretsiz izne çıkartılanlardan daha önce nakdi ücret desteği alamayanlara da günlük 50 TL, aylık 1500 TL destek sağlanacak.

ÇİFTÇİ BORÇLARINA YAPILANDIRMA

Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kullandırılan tarımsal kredi alacaklarına yapılandırma hakkı sağlanıyor. Borcun bir defada ödenmesi durumunda tamamı, taksitlendirilmesi halinde ise yüzde 30’u ekim ayı sonuna kadar ödenebilecek. Kalan tutar ise 2022 ekim ayından başlamak üzere her yıl aynı ayda, üç eşit taksitte ödenecek.

DİJİTAL KOLAYLIK

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun menkul ve gayrimenkul mal satışlarına yönelik hükümlerinde değişiklik yapılması suretiyle haczedilen malların elektronik ortamda da satışının yapılabilmesi sağlanacak. Ceza İnfaz Kurumlarından teknik alt yapısı yeterli olanlarda hükümlüler elektronik yöntemle de mektuplaşabilecekler.

REEL EKONOMİ GÜÇLENECEK

Artırma sonucunda kendisine ihale edilen malı almaktan vazgeçen kişilerin ödemeleri gereken yıllık yüzde 5 oranındaki faiz yerine tecil faizi oranında faiz alınmasının yanı sıra TMTF’ye devredilen mevduat, katılım fonu ve alacakların mülkiyet hakkının korunması ilkesi gereği, talebi durumunda hak sahibine ödenmesine yönelik değişiklikler de teklifte yer alıyor.

Vatandaşlarımızın refahı, Türkiye ekonomisinin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelinde büyümesi amacıyla; üretimde verimlilik artışı sağlayacak, reel ekonomiyi daha da güçlendirecek, katma değerli üretimle ihracat rekorları kıracak, yerli ve milli bir ekonomi için çalışmaya devam edeceğiz.Bülten

07 Nis 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.