Yavru Köpek Maması

Yavru Köpek Maması Köpek mamaları genel olarak tüm besin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde üretiliyor olsa da yavru köpekler için ekstra özel olmas...

Yavru Köpek Maması

Köpek mamaları genel olarak tüm besin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde üretiliyor olsa da yavru köpekler için ekstra özel olması gerekebiliyor. Yavru köpek maması alternatifleri arasında daha gelişim çağında olan köpeklere göre pek çok ürün bulunuyor. Çok küçük yavrular henüz süt ile beslenirken mamalar da devreye giriyor. Ve yavru köpekler için yumuşak yapısıyla özel olarak düşünülmüş mamalar, ağız yapısına da uygun bir seçenek oluyor. Hem de henüz gelişim çağında olduklarından, ihtiyaç duyacakları her şeyi içeriyor. Farklı vitamin, mineral ve aminoasit içeren yavru köpek maması sağlıklı büyümeleri için gereken her maddeyi sağlıyor. Ayrıca doğal içerikleriyle de köpeğinize harika bir lezzet sunuyor.

Yavru Köpek Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mama seçerken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Köpeğinizin yaşam kalitesini ve süresini doğrudan etkileyecek olduğu için doğru seçimler yapmak çok önemli. Seçim yaparken, öncelik olarak mutlaka mamanın besin değerine bakmanız gerekiyor. Köpeğiniz de oluşabilecek gıdaya bağlı herhangi bir sağlık sorunu ve mevcut olan alerji sorunu varsa onun için daha dikkatli bir tercih yapmak zorunlu bir hal oluyor.

Deri ve tüy sağlığını koruyup, tüy dökülmesini de önleyen ürünler köpeğiniz için daha sağlıklı bir seçenek olur.

Yavru Köpek Maması Porsiyonu

Genellikle yavru köpek maması tercihlerinde özel olan kuru ve yaş mama önerileri geniş bir yere sahipken, hazım açısından kuru mamaların büyük kolaylık sağladığı belirtiliyor. Yavru köpeklerinizin ilk altı ay, günde 3 porsiyon beslenme sağlaması yeterli olacaktır. Köpeğinizin yeterli miktarda günlük su tüketmesi de oldukça önemli ve dikkat edilmesi gerekiyor. Mama saatlerinin düzenli olması ve bu saatlere dikkat etmeniz köpeğiniz için çok önemli. Mama kaplarını, mama saati geldiğinde bir öğünde yiyeceği miktar kadar doldurmak daha doğru bir beslenme şekli olacaktır. Yavru köpeklerin beslenmesinde dikkat etmeniz gerekenler, içinde bulunduğu duruma göre porsiyonlar belirlemek. Özellikle köpeğinizin ay, kilo ve ırkı mama seçiminde çok önemli bir durum. Daha dengeli ve sağlıklı şekilde beslenebilmesi için köpeğinizin hareket yoğunluğu da göz önünde bulundurulmalı.

03 Kas 2020 - 00:00 - Hayatın İçinden


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.