5. Yılında Neredeyiz

Dünya’nın hiçbir yerinde hiçbir millet bunu yaşamadı.

Bizim yetiştirdiğimiz pilotlar, bizim satın aldığımız uçaklarla bizi vurdular!

Bütün dünya bunun arkasındaki kurucu aklın kim olduğunu biliyor ve başaramadılar. Her 15 Temmuz da aynı şeyleri konuşmak zorunda değiliz yeni gelişmeleri de konuşmak zorundayız.

Bugüne kadar 15 Temmuz da yaşananları anlatmak yerine farklı bir noktadan bakmak istedim.

Birden çok boyutu var 1. Hukuki boyutu; 289 dava açıldı 288 sonuca bağlandı. 50 küsur ilde, bir ilde birden fazla, kimisinde birleştirilmiş davalar, bir sonuca doğru ilerliyor. Bunların çoğu da gün yüzü görmeyecek ağır cezalar olduğu içinde içimizi rahatlatıyor. Bu konularda çok fazla eleştiri geliyor. Onları iyi filtre etmek iyi görmek gerekiyor.

Davalarda beraat edenlerin sayısı da çok yüksek.

2. boyutu şu an ki tablo nedir? Neresindeyiz? Yurtdışında varlar ve faaller. İçimizde de operasyonların devam etmesinden var olduklarını anlıyoruz. Devlet bunun üzerine devam edeceği iradesini gösteriyor. En önemlisi de Türk kamuoyunun hassasiyeti ve iradesi var.

3.boyut ruhuna ilişkin. Türk Milleti Egemenlik millete aittir. Sözünü gerekirse can vererek, gerekirse can alarak göstermiştir. Dünya milletleri, kurucu akıl Amerika’nın her istediğini yaptıramadığını, Türk Milleti gibi birbirimize tutunabilirsek her istediğini de yaptıramıyormuş olduğunu gördüler. Dalgaya karşı set çeken bir milleti gördü.

4. boyutunda 15 Temmuz un başarılı olması ve kendi siyasi iktidarların eline geçseydi ne olurdu?

Türkiye coğrafyasını değiştirirdi.

İran’ın, Irak’ın, Kafkasya’nın bütünlüğü ne olurdu?

Azerbaycan Türkiye durumu ne olurdu?

Kürdistan olur muydu?

5. boyutunda 15 Temmuz hesaplaşması Amerika ile oldu mu?

Olmadı.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Balia Baykal - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.