Ne enflasyon Ne deflasyon “NAKİT” Çöptür !

Batan küresel ekonomi, on yıllardır ilk kez kısa bir süre tehlikeli deflasyon bölgesine itebilecek muazzam bir dezenflasyon şoku geçiriyor.

Kelimenin en gerçek anlamıyla bu, parasal genişlemede radikal bir deneydir.

Ancak tarih, bu deneyin altın için ne anlama geleceği konusunda açıktır.

Federal Rezerv şimdi ne yapıyor?

-2008'deki son radikal parasal deneyi gölgede bıraktı.

O zamana kadar Fed'in müdahaleleri Ağustos 2008'den Ağustos 2011'e kadar üç yıl içinde para arzını üçe katladı.

Bu, parabolik bir yörüngede altın fiyatlarını gösterdi ve altının piyasa değerini ikiye katladı üç yıl içinde.

Tarih kendini tekrar ediyor, ancak daha büyük bir hız ve büyüklükle.

Altın, aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi, 2007 yılının sonlarında bir finansal krizin ilk belirtilerinden Eylül 2011'de zirveye üç kattan fazla arttı. Bu dönemde altının fiyatı üzerinde en fazla etkiye sahip üç faktörün (a) finansal sisteme yönelik dezenflasyon riskleri konusunda endişeler, (b) durgunluk korkusu ve (c) gelecekteki enflasyon.

Merkez bankaları para bastığından ve koronavirüs pandemisine yanıt olarak faiz oranlarını düşük tuttuğu için nakitten daha iyi varlıkların var olduğunu düşündürüyor.

Bridgewater Associates gibi vatandaşlar için sürekli altın edinmeyi önerdi. “İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük parasal uyarı çağı” olarak gördüğü düşünceye götürüyor.

Sonuç olarak: Nakit çöptür.

Bazen enflasyonun veya deflasyonun daha büyük tehdit olup olmadığını söylemek zor olabilir.

Ne yapacağınızı söyleyemediğinizde, her ikisi için de plan yapın.

Enflasyon dönemlerinde başarılı olan yatırımlara ve deflasyon dönemlerinde başarılı olan yatırımlara tahsis edilen çeşitlendirilmiş bir portföy, ekonomide ne olursa olsun bir koruma önlemi sağlayabilir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Serdar Göçmen - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.