SAMİMİYET ÖNEMLİ

Bir kişi iftar dâveti için çağrıldığı eve gitmiş. İftar vakti olunca herkesle iftarını açıp, sofraya oturmadan evvel namaz için müsaade istemiş. Ev sahipleri ve diğer misafirler sofrada yemeklerini yerken o kişi yavaş yavaş farz namazını kılmış, ardından da nâfile ibâdette bulunmuş. Tam sofra kalkacakken oturup, bir-iki lokma yiyip “Ben az yerim, bu kadarı kâfi” demiş.

Sofradakiler o kişi için “Ne kadar zâhid ve takvalı, ibâdet etmeyi dünya nimetlerine tercih ediyor” demişler. Meclis dağılıp herkes evine çekildiği zaman o kişi de hızla evinin yolunu tutmuş ve eve girer girmez hanımına “Bana acilen sofra kur! İnsanlar ‘Az yer, bol ibadet eder’ desin diye bir lokma bir şey yedim, çok açım!” demiş. Bu sözü duyan çocuğu da babasına şöyle sormuş:

“Peki babacığım, yiyemediğin yemeğin kazasını yapıyorsun da, gösteriş için kıldığın namazı, yaptığın ibadetleri de kaza edecek misin?”

Kıssadan hissemiz bu değerli okurlar. İnsanın Allah’la kurduğu en önemli bağ olan dua ve ibadet, her zaman inancın bir ifadesi olarak insanın hayatında var olmuştur.

Kısmen konuyla ilgisi var ama aslında ele alacağım konu dua ve ibadetin önemi değil. Asıl değinmek istediğim manevi değerlerin, duanın bile artık günümüz madde dünyasında samimiyetini kaybediyor olması…

Her şey mi bu dünya için… İbadet de mi, dua da mı fani dünya çıkarları için? Sonuçta bir ölüm var, neyi paylaşamıyor insanoğlu…

Bir kaç yardım paketi dağıtanlar sosyal medyada ortalığı coşturuyor. İki bürokrat daha üst düzey bürokratın yanında namaza duramadı diye kavga ediyor. Mezar başında Fatiha okuyan canlı yayın paylaşıyor, fotoğraf bile değil. Umreye gitmeleri haberlere gündem olanlar Hak rızası mı kazanmak istiyorlar bilmiyorum…? Bu örnekler çok.

Elbette teşvik edici olsun diye iyi örnekler gösterilebilir, anlatılabilir ancak göze sokulmamalı. İkisini birbirinden ayırt etmek çok zor değil.

Kulluğunu Allah’a göster, bana insanlığın lazım sözü misali kime neyi kanıtlamak istiyor insan?

Neyi niçin yaptığımızı Allah biliyor.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Tekin Albayram - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Eski bi komşu - İbadetde gizli kabahadte gizli olmalı bu konu hakkında dogru bi tesbit yapmışsınız tekin bey

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Nisan 00:06
01

BOZKURT - Kaleminize sağlık tekin bey Alınması ve anlaşılması gereken bir yazı teşekkür ederiz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Nisan 00:06