Şehir Hastanesi…

Türkiye’nin 4.büyük Şehir Hastanesi olarak anılan 1875 Yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi’nin 9 yıldır tamamlanması bekleniyor.

Yapımına 2013 yılında başlanan, yaşanan çeşitli krizler nedeniyle bir türlü tamamlanamayan Şehir Hastanesi, Eylül ayında Rönensans Holding tarafından devralınmıştı.

10 bin işçinin vardiyalı olarak gece-gündür çalıştığı şantiyede sorunlar da bitmiyor.

Ekim ayında kötü yemekler ve çalışma koşulları nedeniyle isyan eden işçiler, ‘’ Yönetim istifa’’ sloganları ile eylem yapmıştı.

Aradan geçen iki aylık dönemde şantiyede çalışan işçiler bir kez daha eylem yaptı.

Kötü çalışma koşulları, yemekler, barınma, elektrik ve su gibi yetersizlikler nedeniyle başlayan eylemde, bir kez daha ‘’Yönetim istifa’’ sesleri yükseldi.

Son üç ay içerisinde ikinci kez yaşanan eylemler, işçilerin çalışma ve yaşam koşullarını gündeme getirdi.

İşçilerin eylemi şimdilik son buldu ancak önümüzdeki günlerde yeni eylemlerin yaşanmaması, işçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi şart!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ayhan Duman - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.